List

Ders kaydını yapan öğrencilerim:

İlgili yönetmeliğe göre ders kaydının öğrenci tarafından yapıldıktan sonra danışmana onaylatılması gerekmektedir.

Siz gelmeseniz de ben ders kaydınızı onaylayabilirim ama bu durumda bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor.

1. Ortalamanız 1’in altında ise 2. sınıftan, 1.5’in altında ise 3. sınıftan, 1.8’in altında ise 4. sınıftan ders alamıyorsunuz. Her ne kadar öğrenci web uygulamasında dersleri seçebilseniz de ben bu onayı yapamıyorum. Dolayısıyla bunu size bildirmem gerekiyor, diğer durumda dersleri çıkardığımda neden diye ortalıkta dolaşıyorsunuz.
  2.  Devamsızlıktan kaldığınız dersler herhangi bir ders ile çakıştığında hangisini tercih edeceğinizi önceden bilemiyorum.
  3. Bazı dersleri almanız zorunlu olmadığı halde ders kaydında ekliyorsunuz ve bu derse (onay sayfasından bakmadığınız için) devam ediyorsunuz ve sınavına giriyorsunuz. Sonra neden notum girilmedi diye yine ortalıkta dolaşıyorsunuz.
  4. Geçmiş durumunuzu beraber değerlendirerek ortalamanızın düşmemesi amacıyla ve bazı dersleri en azından ortalama ile geçebilmenizi sağlamak amacıyla bazı dersleri alıp almayacağınızı tartışıyoruz.
  5. Sizi özlüyorum, en azından senede iki defa ders onayı döneminde görüşelim.

Yoksa size özel bir garezim yok, şehir dışından sizi zorla getirme sebebimi yukarıda kısaca özetledim. Ayrıca dönem kaydı onayları derslerin başlamasından 1 hafta sonraya kadar yapılabiliyor. Hâlâ tatili bitirip gelemediyseniz, ders onaylarına o kadar da takılmamanızı (bana telefon açma, e-posta veya arkadaş göndererek onaylatmaya çalışma vs.) beklemekteyim.

Doç.Dr. Mustafa Servet Kıran

14 kodlu İ.Ö. Öğrencileri Danışmanı